Wanaka, Queenstown, Mt Cook, Rangitata en Kaikoura
Kia ora,
Weer heel veel meegemaakt..en de tijd vliegt echt voorbij bedenk ik me nu net. We zitten al op de helft van onze reis.
Dag 14:
Het is hier nu maandag en we zijn hier tot de volgende dag om lekker te genieten van de mooie omgeving van Wanaka. We gaan rond 1 uur na onze lunch wandelen. Eigenlijk hadden we in de Lonelyplanet opgezocht een mooie wandelroute te gaan doen van ongeveer 4 uur. Helaas was dat niet zo dicht bij Wanaka als dat we dachten en hebben we naar andere mooie wandelroutes gevraagd aan de eigenaar van het hostel. Deze adviseerde om bij Mt iron een wandel route te gaan doen. Het was wederom mooi weer. En het zal ons ook niet een keer gebeuren, maar we lopen eerst een half uur de verkeerde kant op haha! maar goed. De wandeling bijde berg in Wanakais 545 meter hoog. De tocht naar de top viel dus ook niet mee. Sommige stukken waren best vermoeiend om te lopen, maar als we hoger op kwamen was het dan ook meer dan de moeite waard. Het uitzicht boven was adembenemend. We hadden uitzicht op lake wanaka en lake wahea. Het blijft me elke keer verbazen dat er telkens weer mooie dingen te zien zijn. Het kan niet op. Het landschap wat je van boven op de berg zag was net een geschilderd landschap. Later die middag hebben we nog heerlijk in de tuin van ons hostel zitten nagenieten en verder niet veel gedaan. 's avonds hebben we samen met 2 andere backpackers (Esther uit Duitsland en Jessie uit Canada) een quiche gemaakt en gezellig samen buiten gegeten met een lekker nieuw-zeelands wijntje erbij. We zouden na een aantal dagen gereist te hebben nu onze laatste avond samen met hun 2 hebben dus daarom een gezellig avondje.
Dag 15:
We staan niet al te laat op en pakken al onze spullen vast in zodat we om half 2 deze middag meteen kunnen vertrekken als de bus er weer is. We gaan eerst nog wandelen bij Lake wanaka. We hebben echt geluk met het weer, want ook vandaag schijnt de zon weer. We komen uiteindelijk op een view point waar we op stenen in het water lekker kunnen gaan zitten. Genieten van de rust voordat we verder gaan naar Queenstown. Om 2 uur zitten we dan ongeveer in de bus op weg naar Queenstown. Wanneer we bijna in Queenstown zijn aangekomen stopt de bus bij de eerste bungy van Nieuw-Zeeland (43 meter hoog). We blijven daar voor een half uur en kijken naar een aantal mensen die op dat moment gaan bungyjumpen. In Queenstown aangekomen verblijven we bij het hostel nomads voor backpackers(zit door heel Nieuw-zeeland in de grotere plaatsen). We besluiten uiteindelijk deze avond dat we niet voor een paar dagen naar de Millford sounds gaan, maar een dagtrip boeken vanuiten Queenstown. Dit bespaard ons heel wat geld en een dagtrip is volgens het informatie bureau ook meer dan de moeite waard. We gaan die avond dan ook optijd naar bed om uitgerust te beginnen met onze dagtrip
Dag 16:
Half 9 vertrekt onze bus naar Millford. Hier heb je fjorden (net zoals in Noorwegen) die tot een national park behoren van nieuw-Zeeland. De millford sound is daarvan 1, waarschijnlijk de meeste bekende/toeristische en mooiste van de vele fjorden die in het zuidereiland te vinden zijn. Onderweg komen we zelfs niet eens toe aan het luisteren van muziek, want de buschauffeur verteld ons zoveel over het land en waar we overal langs komen. Het lijkt net of hij een lopende encoclopedie is haha;). Wel heel interessant. De weg erheen duurt 5 uur en is erg mooi om te zien. We stoppen nog bij een riviertje onderweg. De buschauffeur verteld ons dan dat het water uit de rivier te drinken is omdat het rechtstreeks vanaf de gletsjer terecht komt als smeltwater. We proeven het water en het smaakt echt 10 x beter als het kraanwater wat je hier in Nieuw-Zeeland zal drinken op veel plaatsen. Haast overal zit namelijk wel een beetje chloorsmaak aan het water. Aangekomen in Millford kunnen we op de cruis die ons 1,5 a 2 uur door de sounds zal varen. Het weer is zonnig en warm en het is echt meer dan de moeite waard. We zien onderweg zelfs weer wat zeehonden. heb er een paar leuke filmpjes van gemaakt :)! Op de boot ontmoeten we een kiwi (iemand uit nieuw-zeeland). Hij verblijft op dit moment in Queenstown en bied ons aan het uitgaan in Queenstown rond te leiden. Daar zeggen we natuurlijk geen nee tegen. Op de terugweg in de bus kijken we 2 nieuw-zeelandse films en dan is de 5 uur durende rit ook weer zo weer om. In Queenstown eten we vanavond bij Fergburger (beste burgertent ever!!) iedereen kent het ook die naar nieuw-zeeland komt en de rij staat dan ook tot buiten aan toe. Ons avondje stappen is erg gezellig. We hebben een soort kroegentocht gedaan en zijn rond half 5 weer terug in het hostel. Tijd om te gaan slapen. Was een gezellig avondje.
Dag 17:
9 uur gaat de wekker weer. kort geslapen, maar gelukkig dat niet elke nacht zo is voor ons. We hebben vandaag besloten om nog 1 van de extreme dingen in Queenstown te gaan doen. Daar staat het namelijk bekend om. Je kan hier bungyjumpen ( hoogste van nz 134 meter hoog of de 1e van nz van 43 meter hoog) je kan er skydiven en wat wij hebben gedaan is de shotover jet. Dit is een jetboot die door de canyonrivers wordt gevaren met hoge snelheid. Als het goed is kan je hiervan een filmpje vinden op youtube. We hebben ook nog korting gekregen omdat 1 van de kiwi's waar we mee uit zijn geweest bij dat bedrijf werkt. Dat is dus ook weer mooi meegenomen, want het is al duur zat. Als we terug zijn in ons hostel hebben we al weer onze volgende afspraak. een man uit Amerika die aan het rondreizen is met een auto heeft ons de avond ervoor bij fergburger gevraagd of wij het gezellig zouden vinden om een middag mee rond te gaan rijden rondom Queenstown om wat meer te zien van de omgeving. Dat is dus wat we doen en we stoppen op heel wat mooie plekjes. De laatste avond sluiten we af met een ijsje en een drankje bij een bar. Daar zien we de 2 meiden van eerder onze reis weer tegen (Esther en Jessie).
Dag 18:
om 815 gaat onze bus vandaag richting Mt cook (hoogste berg van Nieuw-Zeeland). De weg er na toe is echt zo bijzonder mooi. We rijden langs een heel groot meer dat een ontzettende blauwe/turquoise kleur heeft dat je bijna niet geloofd dat het echt is, maar toch: it is real! Zie de foto's.Mt cook village is echt afgelegen van andere dorpen en we slapen dan ook in 1 van de 2 hostels die de plaats heeft te bieden. Het hostel is erg nieuw. Het lijkt wel een hotel. We delen de kamer met 2 nederlandse meiden die we hebben ontmoet toen we in Queenstown waren aangekomen. Een eigen badkamer, heerlijk voor een keer! We maken die middag een wandeling naar de Mt cook en de omgeving. Dicht bij de mt cook ligt een meer waar het gletsjer water in uit komt. Er drijven overal ijsblokken. Toch bizar dat je daar loopt in je shirtje en het goed weer is en daar aan de voet van de berg zit waar sneeuw op ligt. Eigenlijk zouden wein Mt cookeen heel weekend blijven, maar de weersvoorspellingen voor de 2 dagen erna is erg slecht. Er wordt storm voorspeld en we sluiten onze reisplannen te veranderen en dus de dag erna weer verder te reizen met de bus naar Lake tekapo. Kunnen we toch nog even zeggen we die vrijdag een mooie zonnige dag hebben gehad en de Mt Cook hebben gezien.
Dag 19:
Vroeg dag, want om half 8 rijd de bus weer aan. Wij willen bij een stopplaats van de bus uitstappen en daar 5 dagen dan verblijven om gewoon te genieten van de mooie omgeving bij Lake Tekapo. We stappen dus mooi uit en gaan naar verschillende hostels. Komen we tot de ontdekking dat alles volgeboekt zit. Hebben wij weer. We hebben tot nu toe nog nooit van te voren hoeven te boeken, maar waarschijnlijk omdat het een kleine plaats is en er weinig mogelijkheden zijn om te slapen zit nu alles vol. Een Duitse jongen uit de bus bied aan om mijn backpack te dragen zodat ik terug kan rennen naar de stopplaats om te kijken of de bus er nog staat. Hij had al 3 weken van te voren geboekt en kon daarom dus wel in 1 van de hostels verblijven. De bus is al aangereden, maar we hebben geluk. We bellen het office van de reisorganisatie of die de buschauffeur nog kan bereiken om ons op te halen. En ja hoor, He's coming back!! We stappen met wat schaamte de bus in, maar zijn erg blij dat we toch nog mee konden reizen naar de volgende plaats. Onze hele reisplanning van het zuider eiland is daarom dus nu omgegooid. We maken in de bus een nieuwe planning. Dit wil dus zeggen dat we 5 dagen eerder in het Noorder eiland zullen zijn, Helaas maar het is niet anders en we leggen ons er maar bij neer, want er zullen nog genoeg mooie plaatsen komen waar we dan langer kunnen blijven. We slapen de avond in Rangitata. Dit is een niet al te grote plaats. We zitten in een hostel wat wat afgelegen van het dorp ligt. De kamers van het hostel hebben stapelbedden van 3 hoog. Dit hebben we nog nooit meegemaakt, maar erg grappig om te zien. En we zitten die nacht ook in een kamer met haast alleen maar Nederlanders. Gezellige bende dus. De eigenaar maakt die avond nog brownies voor alle mensen in het hostel, jammie!! dat maak je niet vaak mee. Het is ook een klein hostel en onze bus zijn de enige mensen die in het hostel verblijven dus die nacht.
Dag 20:
Weer vroeg dag en op naar Kaikoura. We komen nog door Christchurch waar onze reis begonnen is 3 weken geleden nu ongeveer. We zijn gewoon al op de helft, hellup!! zo snel alweer :(! We zijn die middag rond 1 uur in Kaikoura ( voor ons de 2e keer). We kunnen het dan ook niet laten nu we hier zijn om ons in de bus in te schrijven voor het zwemmen met dolfijnen. Daar staat Kaikoura bekend om. Je kan hier op een boot walvissen gaan zien, met dolfijnen of zeehonden zwemmen of albatrossen zien. En al deze dieren in het wild. We relaxen die middag nog op het strand en gaan vroeg naar bed, want het wordt weer vroeg dag!
Dag 21:
5 uur gaat de wekker. kan het nog vroeger! half 6 lopen we aan naar de dolphin encouter waar we om 6 uur worden verwacht. Daar krijgen we een wetsuit, duikbril en snork en flippers in onze maat en moeten deze alvast aantrekken. We krijgen uitleg over het zwemmen met de dolfijnen en wat de bedoeling is als we op de boot zitten. Daar gaan we dan. We zien zonsopgang op de boot en varen dan een stukje op zee. De zee is best wild om over te varen, maar het is gunstig weer, omdat het helder is en de zon schijnt dus we moeten van de zee vrij weinig last hebben. Dan is het moment dat we al een aantal dolfijnen spotten. Wowecht een mooie ervaring. We moeten ons klaar gaan maken om in het water te gaan en we verzamelen met een groep van 10 mensen ons op het achterdek van de boot. Op het sein van het personeel gaan we allemaal tegelijk het water in met ons wetsuit aan en onze snorken en duikbril. We moesten geluidjes maken, want daar komen de dolfijnen op af en ook oogcontact met de dieren is belangrijk wil je ze zo lang mogelijk in je buurt hebben. Op het begin zijn er nog niet zoveel, maar naar een aantal minuten zwemmen er dan meer als 5 dolfijnen om je heen. Zo geweldig deze ervaring! het was echt geweldig deze ochtend. We hebben zo'n uur in het water gelegen. Wel koud laterna, maar dat was het meer dan waard.
We vetrekken meteen bij terugkomst in Kaikoura naar Wellington. Hiervoor hebben we de ferry moeten nemen. En deze overtocht heeft zo'n 3 uur geduurd. We verblijven nu voor 1 avond in een ander hostel als de rest, maar zullen de aankomende 2 dagen naar een ander en beter hostel verhuizen. Ik ben benieuwd hoe deze stad bevalt op het noorder eiland.
Sorry, de foto's volgen snel. maar voor nu alleen nog maar mijn verhaal
Nou mensen, veel liefs uit Nieuw-Zeeland
xxxxx
Lieve Lisa,
Wat maak je veel mee, geweldige verhalen om te lezen.
Fijn dat je zo geniet in dat verre prachtige land.
Ikzelf email nou vanuit Phuket , waar een paar dagen geleden een vriendin van mij getrouwd is op boeddhistische wijze ik was getuige bij de Waterceremonie.
Het was erg mooi en emotioneel ik had dit voor geen goud willen missen.
Lieve Lisa geniet nog en heb nog heel veel mooie momenten.
Veel liefs uit een warm (40 graden) en prachtig Thailand
Xxxxmarieke hoefnagel
hallo lisa fijn om weer wat van je te horen wat een geweldige reis en superfoto s veel plezier nog
groetjes charles joke lisa mike
Hoi Lisa,
Geweldig leuk om elke week weer jou reisverhalen te lezen!! Super!! En ook nog gezwommen met dolfijnen!! Geniet van je mooie reis!! En tot de volgende keer!!
Liefs Susan
Ha Lisa.
Wij verheugen ons op je nieuwe foto's......nog 3 weken genieten!!!!Bedankt voor je mooie kaartje!
groetjes uut Aostrum van ons allemaal....
Hee lieve Lisa,
Hahah dat kan alleen jullie gebeuren he met die bus:P
Wat een geluk dat hij nog terug kwam.
Maar alle hostels vol, dan zal het wel druk daar zijn!
Snap ik ook wel als ik die verhalen hoor wat een mooi land (en foto's zie)!
Maar zwemmen met wilde dolfijnen WAT GAAAAAF!!!! En dat ze dan naar je toe komen geweldig! Ik heb ook met dolfijnen gezwommen maar die dolfijnen zaten vast (op zee), dat vond ik echt zielig!
Ben benieuwd naar je foto's!!
Veeel plezier nog schat, maar dat komt helemaal goed!
xxxxxxx Terry
Ha Lisa,
Wat een geweldige foto's weer en weer veel meegemaakt en beleefd...
Op de ene foto lijkt het wel herfst en op de andere foto is het weer hartje zomer! En wat een mooie kleuren daar.
En bijzonder.
Geniet er nog van en we wachten weer op je volgende verhaal :)
X van ons en een knuffel van de kleine kaat!
hallo Lisa
Erg mooie verhalen van wat jullie allemaal hebben gedaan ,en de foto's geweldig denk in het echt nog mooier. geniet ervan want de weken vliegen om.
de Buurtjes Gerrit en Henriette