Liesje1989.reismee.nl

Christchurch en Kaikoura

Zondag 4 maart was het dan zover. rond half 8 thuis te zijn weggereden hebben we Sandra thuis opgehaald en werden we door mijn vader naar Schiphol gebracht. We vlogen 14.15 die middag. We zijn eerst naar Dubai gevlogen en na een korte tussenstop vanuit Dubai naar Sydney.

In Sydney waren we verplicht een visa aan te schaffen omdat we tussen onze vluchten langer dan 8 uur moesten wachten. We zijn toen van het vliegveld uit met de trein richting het Opera gebouw gegaan. Het was daar inmiddels al 12 uur 's nachts geweest en het was erg rustig op straat. We kunnen nu wel zeggen dat het Opera gebouw van dichtbij hebben gezien. We zijn vervolgens die ochtend weer vroeg terug gegaan naar het vliegveld. Om 10.15 zijn we naar Christchurch (nieuw-zeeland) gevlogen.

Nadat we onze backpack weer bij ons hadden zijn we gaan uitzoeken hoe we naar ons hostel moesten komen. Gelukkig was het weer goed (ongevere 22 graden), maar we waren verschrikkelijk moe van de vlucht en van al het wachten. De mensen hier zijn allemaal erg vriendelijk. Zo heeft een vrouw in de bus ons helemaal de weggewezen vanaf de halte waar we uit waren gestapt tot aan het hostel. Eindelijk aangekomen in ons hostel hebben we een rustige avond gehad en zijn we optijd naar bed gegaan rond een uur of 8.

Dag 2 (woensdag 7 maart)

De volgende ochtend hadden we onze wekker weer om 8 uur gezet. We zouden daar tot donderdag 8 maart nog blijven voordat onze busreis door Nieuw-Zeeland zou beginnen. Deze ochtend ontmoette we gelijk een finse man op de gang. Hij vertelde ons dat hij een auto had gehuurd en hiermee in 1 week tijd een deel van het zuider eiland zou gaan bekijken. Hij nodigde ons vervolgens uit om met hem mee te rijden om wat meer van de omgeving te zien. Daar gingen wij uiteraard geen nee op zeggen. Aangezien Christchurch zelf nog vrij veel in puin ligt door de aardbevingen van de afgelopen tijd. Je ziet het overal aan de gebouwen die zijn ingestort of waar ze weer bezig zijn met het opbouwen van alles. Erg veel is er dan ook in Christchurch zelf niet te doen. We zijn eerst naar een supermarkt gereden om daar vervolgens een ontbijt te halen en ook een Simkaart met een Nieuw-Zeelands nummer (022-1733112).

We zijn onze weg vervolgd naar een plaatsje 75 km ten oosten van Christchurch genaamd ' Okarora'. Het zou daar erg mooi moeten zijn met uitzicht vanuit de bergen op het meer, maar aangezien het erg mistig was die dag en het ook nog eens regende was het uitzicht minder. We hebben wel op heel wat plaatsen gestopt om wat foto's te maken. Uiteindelijk zijn we op de terugweg doorgereden naar Govonors bay, een klein plaatsje meer richting Christchurch.Erg was daar een meer met blauw/groen water en een uitzicht met bergen. Wow, wat was dat mooi en dat is nog maar het b egin van onze reis dacht ik. We hebben op de terugweg ook nog een stuk berg beklommen om wat mooie foto's te maken van het uitzicht op dat meer van de andere kant gezien. Na terugkomst in het hostel hebben we gekookt voor ons 2 en Tomi de finse man die ons de hele dag overal heen heeft gereden. Die avond heeft hij ons ook nog naar een mooi plekje gebracht waar je uitzicht had op de stad christchurch met allemaal lichtjes.

Dag 3 (donderdag 8 maart)

Vandaag ging onze wekker om 7 uur, want we moesten weer optijd klaar staan voor de bus. We hebben een buspas voor backpackers geboekt voor we naar Nieuw-Zeeland zijn gegaan. Deze geeft toegang om in en uit te stappen op verschillende plaatsen van het Zuider en Noorder eiland. Vandaag is het trouwens erg mooi weer. De zon schijnt constant en er staat een klein beetje wind aan zee. De bus vertrok uiteindelijk om 9.45 richting Kaikoura. Een kleiner plaatsje gelegen aan de kust ten noorden van Christchurch. De weg daarheen was al erg indrukwekkend met al de uitzichten vanuit de bus. Aangekomen in Kaikoura hebben we eerst onze backpack in het hostel afgezet. Sandra en ik hebben vrij snel een horse trekking geboekt voor diezelfde middag nog. We zouden binnen een half uur opgehaald worden door een busje van de Ranch waar we dit geboekt hebben. We hebben eerst aan het strand wat mooie foto's gemaakt, want ook hier is het water van de zee erg mooi om te zien. Er was ook de mogelijkheid om met dolfijnen te zwemmen, walvissen te spotten of te gaan vissen op zee. Alleen jammer genoeg is dit allemaal erg duur en hebben we het deze keer toch maar overgeslagen. We werden naar de Ranch gebracht met een busje vanuit het centrum van Kaikoura. De ranch was tegen de rand van de berg gelegen. We hebben een rit door het bos en langs het water gemaakt van ongeveer een uur. Vanuit de plekken waar we langs reden was het uitzicht naar de bergen weer erg mooi.

Bij terugkomst in het centrum van Kaikoura zijn we snel weer aangelopen, want het was al laat in de middag. Erg is een plek langs de zee waar je namelijk zeehonden kan spotten van een afstand van 10 meter. We hebben een uur gelopen om daar te komen en onderweg mensen nog gevraagd of ze er nog zaten zo laat op de middag. Eindelijk aangekomen was het jammer genoeg te laat en waren er geen zeehonden meer te zien. We konden gelukkig met de terugweg meerijden met een ouder stel uit Engeland.

morgen (vrijdag 9 maart) zullen we onze reis weer verder zetten. Ik hoop dat ik over een aantal dagen weer een mooie ervaring met jullie kan delen.

Groetjes en veel liefs uit Nieuw Zeeland

Sharon

Super om al jullie verhalen te lezen!!
Ik zal het blijven volgen! In ieder geval nog veel plezier voor jullie beide en geniet er maar van!!!

vera

hey lisa,
leuk hoor, om zo je avonturen te volgen...
ik heb me aangemeld op je mailinglist dus zal de boel hier op de hoogte houden!!!

tot over een aantal weekjes! geniet ervan :)
groetjes, Vera

Eveline

Ha,
Leuk al om te lezen dat jullie het naar de zin hebben!
En al veel dingen gezien.
Geniet lekker van je avontuur en alles om je heen.
En we blijven jullie volgen ;)
Dikke xx van ons.

Lieke

Hej Liesje,
Wauw, leuk eerste verhaal.
Wordt er jaloers van. Maar het is je gegunt meid!
Geniet er van, de weken vliegen voorbij.
Ik hou je site in de gaten!
Kus Lieke

Tom

Schatje ik ben jaloers! Veel plezier xx (L)

Monique

Heey Lisa,leuk om te lezen dat jullie het zo naar je zin hebben en wat een gave foto van dat prachtige uitzicht. Genieten dus.Groetjes Monique alofs

chântalle

hee lies!!
wat heb je al veel meegamaakt!!!
khoop voor je dat je nog veel onvergetelijke dingen gaat meemaken en zien.
dikke kus en we missen je hier!!!

Caren en Will

Hey Lies. Prachtig, wat een verhalen en je bent er nog maar net!!!!Hele mooie foto's....genieten meid. We blijven je verhalen volgen....liefs van ons!

Aniek en Mark

heee schoonzusje,
fijn om te horen dat je veilig bent aangekomen!
wat leuk om te lezen dat je het goed naar je zin hebt en al een hele hoop leuke dingen hebt mee gemaakt!!!
heel veel plezier nog en we blijven je zeker volgen!!!
liefss xxx Aniek en Mark.

Melany

Hoi Lisa,
Ook ik wil graag je avonturen gaan volgen.
Hardstikke goed dat jullie veilig zijn aangekomen en al zoveel hebben gezien.
Je krijgt de groetjes van ons mam en nog veel plezier gewenst. Liefs Melany

joke machielsen

Ha Liesje fijn dat je goed bent aangekomen het was een hele reis, heel veel plezier geniet ervan,we gaan je volgen groetjes Charles Joke Lisa Mike

bianca

hey Lisa,
leuk om zo jou site te kunnen lezen! geniet er maar lekker van. Ook nog bedankt voor je smsje. Graag gedaan hoor, ik gun het je van harte. hier gaat verder alles goed, lekker weekend. Ik ga nu Anne naar het hockey brengen, veel liefs Bianca x

Chris

Ha Lisa.
Ik heb vandaag jou verhaal gelezen en de foto,s bekeken ziet er allemaal goed uit prachtig dat je dit allemaal doet Mam zou trots op je zijn.Maar wij ook.
Groetjes en xxx Pap Maud Tim en Tieske

Nico en Anita

Hey Lisa,
Superleuk om je 1e reisverslag te lezen, wauw wat heb je al veel gedaan en gezien! En dit is pas het begin. Mooie foto's ook. Geniet ervan in Down Under, maar zo te lezen doen jullie dat zeker. En oh ja, heb je het "klapmokje" van Nico al gebruikt whaha.
Liefs Nico en Anita x

Tom en Judith

He Lisa

Fijn om te lezen dat het goed met je gaat! Zo te zien heb je al veel meegemaakt in die paar dagen dat je daar bent. Geniet ervan voor je het weet ben je weer thuis. Nog veel plezier en we zullen je blijven volgen.

Xxx Tom en Judith

Naomi en Sjors

Prachtig lies! Je kan nu wel zien wie hier het betere leven heeft! Ik aan de plintjes, jij aan een nieuw avontuur! Heel veel plezier schattie, geniet ervan! Dikke kus Sjors en Naomi

Angelique

he Lisa, kei leuk die verhalen van je, heel veel plezier en geniet er lekker van dat heb je ook echt verdiend, ik zal je blijven volgen maar ik zie dat er al meer collega's je volgen, leuk groetjes Angelique

Lisa

Dankjewel allemaal voor jullie lieve berichtjes!! Het is hier echt super! ik zal snel een nieuw verhaal plaatsen want ik heb nog zoveel meer te vertellen wat ik nu alweer heb meegemaakt en heb gezien!

Susan

Heey Lisa, Wat geweldig om jou grote reis zo te volgen!!! Kei leuk dat er een heleboel andere collega's dat ook doen! We zijn jaloers op je, geweldig! Maar het is je kei gegund!!! Geniet geniet geniet!!! Liefs Susan

jacqueline van Eldik

Hoi Lisa,

hartstikke leuk om jouw verslag te lezen. Wat een avontuur. Ik wens je heel veel plezier.
Geniet, liefs,
Jacqueline

Naomi

Oooooh ik ben Lisa en ik wrijf andere mensen graag in hoe goed ik het heb en hoe mooi Nieuw-Zeeland is.. Tuurlijk wel! Leuke verhalen en mooie foto's meisje! Have fun, en we zien je snel weer schattie.

xx Naomi (en een klein beetje Sjors, haha)

Ingrid

Hey Lisa,

Wat leuk om je verhaal te lezen en vooral je foto's te zien!!
Have fun, meid
x Ingrid poli derma

Odette

Ha die Lisa,

Kei leuk om alles over je reis te lezen en je foto's te bekijken !
Geweldig, geniet ervan!

Groetjes, Odette